Hej alla glada och sura!

I dagens inlägg kommer jag att berätta om min tripp som jag har tagit genom Sverige. Jag har stannat till på flera olika ställen och provat att käka hamburgare för att hitta diverse lokala specialiteter. Min tripp fokuserade enbart på att hitta foodtrucks och obskyra burgarhak som gemene man kanske inte känner till så bra. Enligt min erfarenhet så är det ofta på de mindre ställena som man hittar de bästa burgarna.

En stor favorit var en foodtruck som jag hittade i centrala Malmköping där de serverade väldigt annorlunda burgare. Jag testade deras populära dubbla kycklingburgare som serverades med mashed potato bread, pommes frites, mozzarella, picklad rödlök, klassisk dressing och cocktailtomater. Jag måste erkänna att det kändes som en lite udda mix från början men det blev verkligen lyckat när jag fick smaka hamburgaren.

Ett annat stopp som jag tyckte mycket om var i Köping där jag testade den populära vagnen ZigZag. Där tog jag en klassisk burgare men jag måste säga att det var en av de bättre klassiska burgarna som jag har testat genom åren. Något som var väldigt bra var att man kunde beställa sin burgare via nätet och sedan komma förbi foodtrucken och hämta upp den när den var klar. Detta gillade jag skarpt eftersom det annars kan ta väldigt lång tid när man står vid en foodtruck och ska äta.

Ett annat stopp som jag måste lyfta fram var i Nora där det finns en liten restaurang nära torget i centrum som ser ut som ett riktigt sunkhak. De serverar bland annat dagens lunch i form av traditionell husmanskost men de har också en hamburgertallrik som är värd att slakta för. Det bästa med den är att man kan välja till deras Bamsemeny så får man även två grillade korvar med på tallriken samt extra mycket pommes frites med grillkrydda. Mums, säger jag.